Skip to main content

Organisaties die ouders helpen in hun zoektocht naar kinderopvang

Kom je als professional regelmatig in contact met ouders die op zoek zijn naar een plaats in de kinderopvang maar die de weg soms moeilijk vinden? Registreer je af en toe een aanvraag voor ouders en wil je deze aanvragen graag mee opvolgen? Lees hier meer over de samenwerkingsmogelijkheden tussen jouw organisatie en het Loket Kinderopvang.

Voordelen van een samenwerking met het Loket

Het Loket Kinderopvang heeft de voorbije jaren een uitgebreid netwerk van intermediaire samenwerkingen uitgebouwd. Een samenwerking met het Loket kan op verschillende manieren uitgebouwd worden:

Interesse? Neem contact op met helpdesk@kinderopvanginbrussel.be voor een kennismakingsgesprek en verdere afspraken.

Spel 'Op weg naar kinderopvang'

Dit spel spelen helpt om ouders een realistisch beeld te geven van de werking van de kinderopvang voor baby’s en peuters.
Daarnaast geeft het informatie over het aanvragen van een plaats en waar je terecht kan voor ondersteuning. Tijdens het spelen van “Op weg naar kinderopvang” krijgen ouders tips over praktische zaken en kunnen ze samen uitwisselen over de sociale en pedagogische meerwaarde van kinderopvang. Organisaties die gezinnen ondersteunen in hun zoektocht naar kinderopvang kunnen een exemplaar van het spel ‘Op weg naar kinderopvang’ krijgen na het volgen van een train-the-trainer vorming. Contacteer ons als je hier vragen over hebt.

Op deze pagina van onze sociale bibliotheek vind je bovendien ook links naar allerhande (recente) achtergrondinformatie over kinderopvang.

 

Meer weten over het Loket Kinderopvang?

Lees ons jaarverslag om meer te weten te komen over onze werking.

Heb je een vraag?

Bel ons op 02 788 31 73 van maandag tot vrijdag van 9.30u tot 12.30u.

Stuur een e-mail naar helpdesk@kinderopvanginbrussel.be

Stuur ons een bericht
via Whatsapp

Aanvraag starten