Skip to main content

Jouw opvang op deze website?

Het Brussels Loket Kinderopvang wil graag samenwerken met alle door Kind en Gezin vergunde organisatoren kinderopvang die gelegen zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De dienstverlening van het Loket is gratis. Lees hier meer over de verschillende vormen van samenwerking die mogelijk zijn.

Een beperkte aansluiting

Bij een beperkte aansluiting publiceren we alle info over je opvang in de infofiche op onze website, maar ouders moeten zelf contact opnemen met je opvang om een inschrijving te bekomen. Je hebt ook de mogelijkheid om je last-minute plaatsen te afficheren zodat ouders die op zoek zijn naar een dringende plaats weten dat ze jou hiervoor kunnen contacteren. Deze service is volledig gratis.

Een beperkte aansluiting geeft jou en je medewerkers ook toegang tot het ‘Open Aanbod’ van het vormingsaanbod van Opgroeien in Brussel. Je kan met een beperkte aansluiting ook deelnemen aan onze regionale overlegmomenten, waar je ervaringen en expertise kan uitwisselen met andere verantwoordelijken van opvanglocaties uit je buurt.

Het document dat je nodig hebt om een beperkte aansluiting bij het Loket te bekomen vind je hier. Mail het ingevulde document door naar helpdesk@kinderopvanginbrussel.be. Nadien nemen wij contact met je op om je aansluiting te vervolledigen.

Een volledige aansluiting

Ga je voor een volledige aansluiting, dan publiceren we alle info over je opvang op onze website én verlopen alle aanvragen en inschrijvingen voor je opvang via ons platform. Je krijgt uiteraard de nodige technische ondersteuning en uitleg van de medewerkers van het Loket Kinderopvang voor je hiermee begint. De helpdesk van het Loket Kinderopvang is elke werkdag bereikbaar voor ondersteuning bij vragen of technische problemen. Deze service is volledig gratis.

Bij een volledige aansluiting horen een aantal belangrijke samenwerkingsafspraken, zoals het ondersteunen van ouders bij de registratie van een opvangvraag en het toewijzen van je vrije plaatsen ten vroegste 7 maanden voor de gewenste startdatum van de ouders. Jij en je medewerkers krijgen toegang tot het volledige vormingsaanbod van Opgroeien in Brussel en je kan gratis gebruik maken van de planningstool in het registratiesysteem om je opvangplaatsen optimaal in te vullen. Je kan met een volledige aansluiting ook deelnemen aan onze regionale overlegmomenten, waar je ervaringen en expertise kan uitwisselen met andere verantwoordelijken van opvanglocaties uit je buurt.

De documenten voor een volledige aansluiting vind je hier. Neem contact op met het Loket Kinderopvang voor een kennismakingsgesprek via helpdesk@kinderopvanginbrussel.be.

Meer weten over het Loket Kinderopvang?

Lees ons jaarverslag om meer te weten te komen over onze werking.

Heb je een vraag?

Bel ons op 02 788 31 73 van maandag tot vrijdag van 9.30u tot 12.30u.

Stuur een e-mail naar helpdesk@kinderopvanginbrussel.be

Stuur ons een bericht
via Whatsapp

Aanvraag starten